Dyniowa Latte (Pumpkin Spice Latte)


Jesienny napój dla miłośników smakowych kaw. Rozgrzewające latte z dodatkiem pure z dyni i aromatycznych przypraw oraz bitej śmietany. Smakuje wybornie!



Składniki:
na przyprawę "Pumpkin Pie Spice":
4 łyżki cynamonu,
3 łyżki imbiru mielonego,
2 łyżki gałki muszkatołowej,
łyżka zmielonych gożdzików,
szczypta kardamonu

na Pumpkin Spice Latte:
1/2 łyżeczki przyprawy "Pumpkin Pie Spice"
szklanka mleka
2 łyżeczki cukru brązowego
espresso
2 łyżki puree z dyni
bita śmietana
  • Mleko podgrzać i spienić. 
  • Puree z dyni wymieszać z brązowym cukrem i przyprawą "Pumpkin Pie Spice".
  • Dodać do mleka, ponownie zamieszać i przelać do kubka (można to zrobić przez sitko, aby odcedzić ewentualne większe kawałki dyni).
  • Wlać powoli gorące espresso, a wierzch udekorować bitą śmietaną i posypać przyprawą :)



Ten przepis bierze udział w akcji:

Rozgrzewające napoje na jesień

Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © Wyzwania Kuchenne