Sałatka z mango i awokado


Lekka sałatka w kolorach wiosny z egzotycznymi owocami, błyskawiczna w przygotowaniu. Do podania ze świeżym pieczywem lub grzankami.

Składniki:
awokado
mango
rukola, roszponka lub mix sałat
garść orzechów włoskich

na sos:
4 lyżki oliwy
łyżka octu winnego lub soku z cytryny
łyżeczka miodu
pieprz świeżo mielony

  • Mango i awokado obrać i pokroić w kostkę lub plasterki, orzechy uprażyć na suchej patelni i posiekać. Wymieszać składniki sosu.
  • Na talerzu ułożyć porcję rukoli, następnie mango i awokado. Polać całość sosem i posypać orzechami.


Komentarze

  1. Mango i awokado to cudowne połączenie i jeszcze z moją ulubioną roszponką ! Z chęcią taką zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Po dodaniu szynki schwarzwalder mega pycha 😊

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © Wyzwania Kuchenne