Czekoladowe muffinki z bananami


Pyszne czekoladowe muffinki z dodatkiem bananów. Przepis Nigelli Lawson z książki "Kuchnia. Przepisy z serca domu"



Składniki na 12 sztuk:
3 dojrzałe banany
125 ml oleju roślinnego
2 duże jajka
100 g cukru brązowego
225 g mąki pszennej
3 łyżki kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Formę na muffinki napełnić papilotkami.
  • Banany obrać i rozdrobnić widelcem lub mikserem na gładką masę.
  • Dodać olej, jajka i cukier. Wymieszać.
  • W innej misce wymieszać mąkę z sodą i kakao. Dodać do mieszaniny z bananami.
  • Całość delikatnie wymieszać i nałożyć łyżką do przygotowanych papilotków.
  • Wstawić do piekarnika i piec około 15-20 minut.





Komentarze

  1. Wow, cudowne muffinki! *.*
    Jak ładnie wyrosły! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, smakowite :)
    I śliczne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Obłędne połączenie i piękne zdjęcia! :)) Jestem ogromną fanką wszelakich muffinów!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © Wyzwania Kuchenne